Losgeslagen

Hoe hou je vijf kinderen in toom? Dr. Phil heeft er woorden voor uit z’n hoofd geleerd. Maar als hij dan de camera naar het publiek laat zwenken, waar z’n van innig geluk stralende echtgenote het licht vangt van de ster van Bethlehem, weet ik niet of die woorden echt ergens op slaan. Laatst zakte hun zingende zoon op het podium in elkaar. Uitgedroogd. Kennelijk hebben ze hem dus wel van de drank weten af te houden.

Maar mijn moeder moest het doen met dr. Spock. In diens tijdgeest een watje. Hem wordt de losgeslagen jeugd van de jaren zestig verweten. Wel een succesvol watje trouwens. De verkopen van z’n boek hebben de oerwouden in Brazilië uitgedund. Daar zuigt Dr. Phil voorlopig nog een puntje aan.

Mijn moeder deed niet aan losgeslagen jeugd. Ze was bij tijd en wijle de sergeant in een opleidingskampement. Gelukkig was dat niet haar standaard-houding. Maar als ze een misstand vermoedde, bevroor het water in de kraan. Dan riep ze haar kinderen op het matje. En kwamen er krachten los.

Dr. Spock kon zich daar maar beter niet mee bemoeien. Hoewel ze een ouderwetse ‘rooie’ was, en dus erg voor veranderingen in de maatschappij, hield ze haar eigen erf liever schoon. Dat boek kwam er bij haar dus níét in. Aan tafel kon ze er hartstochtelijk over briesen.

Kun je je voorstellen, nu ik zelf ‘zo’n’ boek heb geschreven, dat ik vandaag met opluchting heb vastgesteld dat daar nog geen reviews over zijn verschenen? Ook al heb ik er drie worsten voor opgehangen? Door mij geen gebries aan tafels, gelukkig.

Toch hou ik het in de gaten. Want ik weet dat er reviews in de maak zijn. Ik geef ze graag de tijd. De deadline schuift een maand op, naar 15 april. Tot dan.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Losgeslagen

1

Losgeslagen

M'n boek is uit!

Niet dringen

Test: is dit een boek voor jou?